آیا دندان های شیری نیاز به ترمیم دارند؟
اگر میخواهیم نیاز به ترمیم دندانهای شیری را درک کنیم، فقط باید به اهمیت دندانهای شیری توجه کنیم. همانطور که گفتیم این دندان ها نقش مهمی در رشد و شکل گیری فک و دهان دارند. و افرادی که دندان های شیری پوسیده دارند ممکن است در آینده دچار مشکلات جدی فک و دندان های دائمی خود شوند. پس با توجه به اهمیت دندان های شیری می توان دلایل ترمیم دندان های شیری را به ترتیب زیر بیان کرد.
پر کردن دندان کودکان از گسترش عفونت جلوگیری می کند.
لبخند کودک و شکل دندان های او بر اعتماد به نفس او تاثیر می گذارد.
دندان های شیری الگویی برای رشد دندان های دائمی هستند. دندان های دائمی در صورت افتادن یا کشیده شدن به دلیل پوسیدگی ممکن است در محل نامناسبی رشد کنند.
این دندان ها با سهولت جویدن در تغذیه مناسب کودک نقش دارند.
این دندان ها به کودک کمک می کند تا بهتر صحبت کند.
پوسیدگی دندان های شیری می تواند بر رشد دندان های دائمی تاثیر بگذارد.
عدم درمان پوسیدگی دندان می تواند منجر به دندان درد شدید در کودکان شود و ممکن است باعث آبسه دندان شود.
دندان شیری یا دائمی چیست؟
دندان دائمی دندانی است که در سنین 6 تا 12 سالگی به جای دندان های شیری از لثه بیرون می آید. تفاوت دندان های شیری با دندان های دائمی در جنسیت آنهاست. تمام دندان های دائمی تا 12 سالگی موازی رشد می کنند. جالب است بدانید که دندان آسیاب راست و چپ در فک بالا به طور همزمان به هم می رسند. تعداد دندان های انسان بالغ سی و دو دندان است.
4 دندان عقل وجود دارد که از 18 سالگی بیرون می آید که دو تای آن در سمت راست و چپ فک پایین و دو عدد در سمت راست و چپ فک بالا قرار دارند. تعداد دندان های دیگر در هر فک شامل 4 دندان جلو، 2 دندان نیش، 4 دندان آسیاب کوچک، 4 دندان آسیاب بزرگ است. 2 دندان عقل در هر فک بالا و پایین ممکن است به دلایلی مانند آسیب دیدگی یا مخفی بودن کشیده شود و در مجموع 28 دندان دائمی در دهان بزرگسالان باقی می ماند.
انواع دندان ها و عملکرد آنها
اکنون که تفاوت بین دندان های شیری و دائمی را می دانید، باید نام دندان ها و عملکرد آنها را بدانید. این دندان ها عبارتند از:
دندان های جلو: با استفاده از این دندان ها که چهار دندان میانی در فک بالا و پایین هستند، غذا را نگه می داریم و پس از تکه تکه شدن آن را برش می دهیم.
دندان های نیش: دندان های نوک تیز که برای نگه داشتن و بریدن غذا استفاده می شود دندان نیش نامیده می شود.
پرمولر: برجستگی هایی که مخروطی شکل هستند و برای خرد کردن و له کردن غذا استفاده می شوند پرمولر نامیده می شوند.
آسیا: دندان های صافی در پشت دهان وجود دارد که برای خرد کردن و آسیاب کردن غذا استفاده می شود. به این دندان ها مولر می گویند.
دندان عقل: دندان هایی که از 18 سالگی شروع به رشد می کنند و اغلب کشیده می شوند، دندان عقل نامیده می شوند.
اطلاعات بیشتر
کلینیک دندانپزشکی کودکان با بیهوشی در اصفهان
:: بازدید از این مطلب : 252
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0